За поредна година се проведоха художествени ателиета в отдел „Изкуство”, които бяха част от летните занимания за деца „Ваканция в библиотеката”. През месец юни и юли заедно „полетяхме” в космоса, бяхме на море, „прекосихме” джунглата…, отпразнувахме рожден ден с нови приятели, които открихме в библиотеката.

Тази година подбрахме нови теми, които да са интересни и забавни за децата.  През месец юни за първи път, включихме в заниманията си рисуване с акрилни бои.  Всеки участник създаде своя летен пейзаж. Поканихме художник, за да запознае децата с тази техника. За някои малки художници това беше първа среща с този вид бои, но се справиха чудесно с артистичното предизвикателство.

В темите през юли „В полет”, „Елате с нас в джунглата”, „Срещи в космоса” заложихме на творчеството, в основата на което стои хартията. Тя е естествен продукт, който развива креативното мислене и сръчността на децата. Ателието „Ваканция на море” беше препратка към срещата в MakerSpace, в която акцент беше – опазване на морето (“Морето не е за една ваканция”).

Част от децата, за първи път се включиха в наши инициативи, а други многократно са били част от „Ваканция в библиотеката”. Интересът към тазгодишното издание беше много голям. По тази причина имаше две допълнителни ателиета, за да няма разочаровани. Местата бяха ограничени, но всяко дете, желаещо да общува и да твори беше прието и насърчено да пресъздаде своите идеи. Настроение и усмивки изпълниха читалнята на отдел „Изкуство”.

Извън заплануваните работилнички ни посетиха децата от Лятна занималня „Clever Kids”. Специално за тях “Старият грамофон” разказа приказки, след което изработихме книгоразделители, за да опазваме книгите.

Радваме се, че това лято бяхме заедно! Очакваме Ви през есента в различните инициативи на отдел „Изкуство”, предназначени за деца!

Споделете