Когато Итън Хоук изневерява на Джулиан Мур с Грета Геруик в „Планът на Маги“ или за една очарователна удиалънска комедия без да е режисирана от Уди Алън.
Ребека Милър е дъщеря на великия драматург Артър Милър. Тя е режисьор и актриса, която създава сериозни драматични творби, но ето че в „Планът на Маги“ (2015) ни изненадва с невероятна комедия, за която вероятно зрителят би предположил, че е дело на Уди Алън, защото филмът се развива в диалог и ситуации с типичната стилистика на невротичния и ироничен Уди.
Ню Йорк през различните сезони е град, в който живеят интересни и странни субекти като Маги (Грета Геруиг). Маги иска да стане майка и планира да прибегне до изкуствено осеменяване, но плановете й са нарушени, когато тя се запознава с антрополога Джон (Итън Хоук). Той има нещастен брак с Жоржет (Джулиан Мур). Маги се жени за Джон, който се разделя с Жоржет, но след известно време Маги започва да се чувства нещастна и в главата и се появява нов план. Какъв е този план, варненската публика ще разбере в поредната кинолектория – отдел „Изкуство“ на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ на 1 юли от 10.00 ч. Водещ на лекторията и селекционер на прожекцията е Елица Матеева-критик и театрален режисьор.
В „Планът на Маги“ участват актьорите: Уолъс Шоун, Грета Геруиг, Итън Хоук, Джулиан Мур, Травис Фимел, Бил Хадер, Мая Рудолф, Карън Реналди, Алекс Морф и др.


Ребека МилърРЕБЕКА МИЛЪР (1962) е американска писателка, сценаристка и режисьорка. Първият й филм, сниман по собствен сценарий и високо оценен от критиката, е “Анджела” (1995). Авторка е на сборника с разкази “Лична скорост” (2001), пренесен на екран следващата година и удостоен с множество награди и на “Жена, която…” (2003). “Няколкото живота на Пипа Лий” (2008) е последната й книга. В едноименната кинотворба се снимат Киану Рийвс, Уинона Райдър, Моника Белучи и Алън Аркин. Ребека Милър е омъжена за актьора Даниъл Дей-Луис, с когото имат двама синове.
„Планът на Маги“ има следните номинации: за най-добра режисура и сценарий (Ребека Милър) от Алианса на американските журналистки, номинация от МФФ – Единбург – награда на публиката за режисура, номинация на женското филмово американско критическо общество за най-добър сценарий и най-добра комедийна актриса (Грета Геруиг).

Споделете