„Гордост и предразсъдъци”  на Джейн Остин или какво може да прецака любовта? – ще бъде дискутираната тема  в групата  за четене, споделяне, себепознание и общуване, вдъхновени от литературата.

 Джейн Остин (1775–1817) е една от най-известните и обичани английски писателки. Романите й „Гордост и предразсъдъци“, „Разум и чувства“, „Ема“, „Менсфийлд парк“ и др. и до днес се радват на нестихващ интерес. В тях авторката описва живота на дребната аристокрация в провинциална Англия. Невероятното съчетание между романтизъм и реализъм, неподправен хумор и хаплива ирония прави книгите й неустоими. А когато към всичко това се прибавят и увлекателните сюжети, остроумните диалози и проницателните наблюдения за човешката природа, става ясно защо Остин продължава да е любима авторка на различни поколения.

В месеца на любовта се спираме на едно от „най-любовните” произведения в литературата, а именно романът на Джейн Остин „Гордост и предразсъдъци” . Ще си поговорим за авторката, за времето от нейните романи, за настоящата реалност и за неотменното ни „право на влюбване”. …. И какво правим с това право? Какво се случва, когато се намесят гордостта и предразсъдъците? Има ли начин да се справим с тях? И дали самата Джейн не ни го е подшушнала? – ще разберем на предстоящата ни среща.

 Аз ще бъда там – Радост от Училище за търсачи. А Вие? Заповядайте, ако се чуствате уютно сред книги и приятели!

Кога:   23 февруари, вторник, 18-20 часа

Къде:   отдел „Изкуство” на РБ „П. Славейков”

Варна, ул. „”Ген. Паренсов” 3

Споделете