Отдел “Изкуство” ви кани да посетите изложбата на Калина Магнолия Руй да Силва – ученичка от 9-ти “И” клас на НГХНИ “K. Преславски”, експонирана в залите на отдела

Калина Магнолия Руй да Силва Всичко започва, когато на 12 години попада сред възпитаниците на Борислав Кузманов. С много любов и търпение той не само й дава верните насоки, но полага основите на любовта към изкуството. Упоритият труд е възнаграден, когато година по-късно нейният преподавател по изобразително изкуство, г-н Радослав Радев я забелязва и съдейства за първата й самостоятелна изложба. Следват месеци на подготовка за изпита по изобразително изкуство след седми клас. Посещава подготвителните курсове към Калина Магнолия Руй да Силва НГХНИ “К. Преславски” с ръководител Севда Драгнева и успехът не закъснява.
Приета е в паралелката с изобразително изкуство за учебната 2012/2013 г. Следват участия в Коледните изложби за учебните 2012/2013 и 2013/2014 години, Великденска изложба за учебната 2012/2013, Пленерна изложба за началото на 2013/2014 учебна година, както и в сборна изложба на ученици и преподаватели 2013 г. по повод 25-тата годишнина на училището. Насърчена от нейния класен ръководител г-жа Севда Драгнева участва и печелят първо място в конкурса “Моята България“ за учебната 2012/2013 г., а на следващата година печели трето място в същия конкурс. През 2014 година печели първо място в националния конкурс за рисунка “Водата – извор на живот” в град Бургас.
Калина Магнолия Руй да Силва От една година посещава школата на г-жа Жечка Христова, която разкрива пред нея необятния свят на живописта. Участва в проект “Успех” под ръководството на г-жа Румяна Иванова.

И така, с много труд, постоянство и с напътствия и безкрайното внимание на нейните преподаватели се стигна до тази втора самостоятелна изложба.

Споделете