Сянката на гласа ми“ Патрисия Каас

"Сянката на гласа ми" Патрисия КаасИздателство „Сиела“ представя вълнуващата история на Патрисия Каас и нейния интересен и драматичен, пълен с предизвикателства и възходи живот. В автобиографичния разказ певицата, продала 18 милиона копия от своите дискове разказва за съдбата си, извела я от малкото миньорско селце във Франция до висините на певческото изкуство. С много откровение Каас разказва за лични драми, романтични моменти, трагични събития и подробности от интимен характер. Пред своите почитатели тя застава такава, каквато е – истинска и искрена.

Кратка история на българския комикс“ Антон Стайков

"Кратка история на българския комикс“ Антон СтайковЗа първи път на българския книжен пазар се представя изследване за историята българския комикс. Любимите на поколения български деца списания „Дъга” и „Чуден свят” са продали над 10 милиона копия в най-силния си период. Те са спътник на няколко поколения българи. С помощта на много илюстрации авторът проследява зараждането, хронологията и развитието на деветото изкуство в България от края на XIX до началото на XXI век. Разказана е историята на художниците, създали комикси, цензурата, с която са се сблъсквали и успешната реализация на някои от тях по света.

Изкуството да рисуваш“

"Изкуството да рисуваш"Издателство „Книгомания“ предлага ценно помагало за всички, които искат да се научат да рисуват. На лесен и достъпен език се представят основните моменти на целия процес на създаване на рисунките. Систематично са описани материалите, методите и тънкостите в изобразителното изкуство. За по-напредналите художници е главата, в която по-подробно се говори за светлосенки, перспектива и повърхности. Книгата е създадена на базата на книгите за рисуване на Уолтър Фостър, които са високо ценени.

Златю Бояджиев“ Димитър Аврамов

„Златю Бояджиев“ Димитър АврамовЗа големия български художник Златю Бояджиев са написани много книги и статии, но за първи път в тази монография се прави толкова голямо изследване на живота и творчеството му. Нещо повече – авторът е признатият в нашето изкуствознание професор Димитър Аврамов. Интересна е съдбата на Златю Бояджиев, който в разцвета на своя творчески път получава парализа на дясната си ръка, но въпреки това започва да рисува с огромни усилия с лявата и за няколко години се превръща в още по-добър и самобитен живописец.

Ами ако…“ Шърли Маклейн

„Ами ако…“ Шърли МаклейнНеповторимата Шърли Маклейн за пореден път доказва своя талант в писането. В полезрението на нейното внимание са различни теми – всекидневни и езотерични, светски и духовни, забавни и дълбокомислени, земни и галактически, интимни и универсални. „Понякога си мисля, че предположенията са по-забавни от познанието. И без това просто превръщам отговорите в нови въпроси“ казва Шърли Маклейн и с това предизвиква любопитството на читателите и задавайки множество въпроси стимулира нашето мислене и ни кара да търсим отговори на още повече въпроси, които се раждат от отговорите на предходните въпроси.

101 полезни съвета за дигитална фотография“ Майкъл Фрийман

„101 полезни съвета за дигитална фотография“ Майкъл ФрийманДоказалият се в областта на фотографията световно известен автор повдига завесата на професионализма в това изкуство. Описани са похвати и тънкости в улавянето на съвършения кадър. Книгата е полезна както за любители, така и за професионално занимаващите се с фотография. Следвайки стоте и един съвета всеки може да получи наслада от запечатването на любими моменти посредством изкуството на фотографията.

Графичен дизайн. Основни понятия на визуалния език“ Антоанета Радоева

„Графичен дизайн. Основни понятия на визуалния език“ Антоанета РадоеваИзданието запознава читателите с понятията точка, линия, равнина, баланс, ритъм, движение, време, посока, пропорции, размер, мащаб, текстура, фигура и други, необходими в процеса на обучение на графичния дизайнер. Книгата съдържа множество цветни илюстрации и дава определение за професията графичен дизайнер и историята на графичния дизайн. Без да претендира за изчерпателност, както споделят авторите във въведението на книгата, това издание е ценен помощник на всички студенти и начинаещи дизайнери.

Медиен Дизайн“ Веселина Вълканова

„Медиен Дизайн“ Веселина ВълкановаИздание на университетското издателство “Св. Климент Охридски”, което дава насоки на медийните дизайнери в процеса на работата им. Комуникационното поведение на съвременното списание е сложен и интересен процес, продукт на сложен мениджмънт на различни изразни средства, творби на журналисти, редактори, фотографи и илюстратори. Книгата насочва дизайнерите в дейността им, с която от брой в брой привличат и изненадват публиката.

Споделете